KASTAMONU / TOSYA - Namık Kemal Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Namık Kemal İlkokulu olarak 1951 yılının ağustos ayında inşaatı bitirilerek 1951–1952 Eğitim-Öğretim yılında öğretime açılan Tosya´nın 4. okuludur.

OKULUMUZ

Namık Kemal İlkoEski Okulkulu 1951 yılının Ağustos ayında inşaatı bitirilerek 1951–1952 Eğitim-Öğretim yılında öğretime açılmıştır. İlçemizin Fevzipaşa İlkokulu, Fatih İlköğretim Okulu (Abdurrahmanpaşa İlkokulu) ve Sakarya İlkokulunu takiben 4. sırada eğitim-öğretime başlayan okuludur. İlk olarak, taştan ve tek katlı inşaa edilen okulumuz 5 dersaliği, müdür ve öğretmenler odası bulunan, bahçesi kavak ağaçlı ve geniş bahçesiyle yeşillikler içinde bir ilkokuldu.

1985 yılında iki derslikli ek bina yapılmıştır. (Şimdi Anasınıfları ve kantinin bulunduğu bölüm) 1992 yılının Kasım ayından 1996 yılına kadar Fevzipaşa İlkokulu´nda bu okul ile ikili öğretim yapılarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Bu süre içerisinde eski bina yıkılarak yerine yeni bina inşa edilmiştir. 08 Ocak 1996 tarihinde kendi binasına taşınan okulumuz 07.06.1996 tarih ve 010/10646 sayılı valilik oluru ile 8 yıllık ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. 1996–1997 Eğitim-Öğretim Yılı sonu itibarı ile okulumuzdan toplam 2294 öğrenci ilkokul diploması alarak mezun olmuştur. 1997-1998 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuz mezun vermemiştir. 1998–1999 Eğitim-Öğretim yılında ilk 8 yıllık İlköğretim Okulu mezunlarını vermiştir. 2002–2003 Eğitim-Öğretim Yılı sonu itibarı ile 346 öğrenci mezun olmuştur.

2001–2002 Eğitim- Öğretim Yılı sonu itibarıOkul ile öğrenci sayısının fazla ve derslik sayısının yetersiz olması nedeni ile ek derslik inşaatına başlanmış ve inşaat tamamlanana kadar ikili öğretime geçilmiştir. 03.11.2003 tarihi itibarı ile 8 derslikli ek bina inşaatı tamamlanmış ve tekrar normal öğretime geçilmiştir. Normal öğretim ancak 2 yıl devam etmiş ve tekrar ikili öğretimle eğitim öğretim sürdürülmektedir. Okulumuzda 25 derslik, bilgi teknolojisi sınıfı, fen ve teknoloji laboratuarları, okul kütüphanesi ve 23 sınıf kitaplığı, iş-teknik atölyesi ve ev ekonomisi atölyesi, arşiv, depo, veli görüşme odası, rehberlik hizmetleri odası, öğretmenler odası, müdür odası ve müdür yardımcıları odası bulunmaktadır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı aralık ayı itibarıyla öğrencilerimizin çalışmalarına sunulacak olan ve tüm müzik aletleri hayırsever bir vatandaşımızca temin edilen "Müzik Sınıfımız" mevcuttur.

Her sınıfımızda projeksiyon cihazları ve bilgisayarlar bulunmaktadır. Teknolojik gelişmeye uygun olarak okulumuzun her yerinde kablolu veya kablosuz internete erişim imkânı mevcuttur. Orta öğretime giriş düzeyinde ilçemizin en çok öğrenci yerleştiren okuludur.

Eğitim, öğretimin yanı sıra öğretmenlerimizin açtıkları sosyal etkinlik kursları ile öğrencilerimizin sosyal alanda da yetiştirilmesi planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu tür kurslar içerisinde satranç kursu, halk oyunları kursu, Türk Halk Müziği kursu (ses ve bağlama öğretimi) ve keman öğretimi kursu bulunmaktadır. Sportif alanda da oldukça başarılı olan okulumuz birçok defa futbol alanında ilçemizi temsilen ilimiz Kastamonu'da yarışmalara katılmış. 2007-2008 öğretim yılında Kastamonu'da şampiyon olarak ilimizi temsilen finallere katılmış ve çeyrek finale yükselerek 3. olmuştur. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı 23 Kasım 2012 tarihi itibariyle kulumuz Yıldız Kızlar Voleybol Takımımız Tosya İlçe Şampiyonu olarak Kastamonu İl Şampiyonluğu Karşılaşmaları´na katılıp İl Şampiyonu olmuştur. Bölge Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. (Sayfanın son güncellendiğinde henüz Bölge KOkularşılaşmaları başlamamıştı.)

Her türlü bayram ve özel günler okulumuz bahçesindeki sahnede veya kapalı alanlarda halkın beğeniyle izlediği ve beklediği anma toplantıları ve eğlenceleri şeklinde kutlanmaktadır. Zaman zaman düzenlenen şiir dinletileri velilerimiz tarafından istenerek ve beğenilerek izlenen programlar içerisindedir. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında okul binamız ortaokul olarak ayrılmış ancak ilkokul için yapımına başlanan binanın inşaatı henüz bitmediği için ikili öğretim olarak (sabahçılar 5-6-7-8. sınıflar, öğlenci olarakta 1-2-3-4. Sınıflar) öğretime devam edilmektedirler.

OKUL BAHÇEMİZ

Öğrenci sayımıza oranla oldukça yetersiz bir bahçemiz var. Toplam arsa alanımız 2788 m2, bina alanı 1080 m2, bahçe alanımız ise 1708 m2 ´dir. Bahçemiz, öğrencilerimizin dinlenmelerde oyun oynayabileceği şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca mini futbol sahası ve basketbol oynanabilecek alanlarda bulunmaktadır. Çeşitli anma ve kutlama programları için kullanılan açık hava sahnemiz normal zamanlarda öğrencilerimizin oyun alanı olarak kullandıkları yerler arasındadır.

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 17.12.2019 09:09 - Görüntülenme: 4066