KASTAMONU / TOSYA - Namık Kemal Ortaokulu

0 (366 ) 313 11 53
Dilküşa Mh. Kastamonu Cd. No 49 Tosya / Kastamonu
Vizyon
Gökkuşağının sekizinci rengiyiz. Biz Namık Kemalliyiz. Damla ile Deryaya, Zerre ile Güneş´e eğitim verip; Dostluğun, kardeşliğin, barışın, özgürlüğün simgesi olacağız!
Misyon
Biz Çocuklarımızı, Ulu Önder Atatürk´ün ilke ve inkılâpları ışığında yaşadığımız çağa göre değil, onların yaşayacakları çağa ve zamana göre yetiştirmek; bugünlerinin dünden, yarınlarının bugünden daha iyi olmasını sağlamak; önde olabilmeleri için öncelikle onları öne geçirecek farklara sahip olmaları gerektiğini hissettirmek; 21. Yüzyılın hızlı gelişim sürecine uyum sağlayabilecek becerilerle donatacak nitelikte eğitebilmek için varız.
Başarılar
Okulumuz TEOG ve LGS sınavlarında son 4 yılda 3 Türkiye Birincisi çıkarmıştır. Namık Kemal Ortaokulu akademik ve sportif başarıları ile Tosya´nın gururu olmaya devam etmektedir.
Saatler
SABAHÇI GRUP:Başlama Saati : 07:00 Bitiş Saati : 12:30 ÖĞLENCİ GRUP: Başlama Saati : 13:00 Bitiş Saati : 18:25
Doğal Gaz
Ulaşım
İlçemiz D-100 karayolu (İstanbul-Samsun) üzerinde bulunmaktadır. 775 no’lu Kastamonu-Çorum Devlet Karayolu da ilçemizden geçmektedir. Tosya - Kastamonu= 70 km. Tosya – Kargı= 43km. Tosya – Ilgaz= 44km. Tosya – Osmancık= 76km. Tosya – Çankırı= 100km. Tosya – Çorum= 135km. Tosya – Sinop= 195km. Tosya – Samsun= 244km. Tosya - Ankara= 240 km. Tosya – İstanbul= 430 km. uzaklıktadır ve tüm yollar asfalttır.
Servisle taşınan öğrencimiz bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
İlçe Merkezi Kastamonu iline bağlı olan Tosya ilçesi 23 mahalle ve 52 köy ve 1 beldeden ibaret bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe merkezindedir. İdari kurumlara olan uzaklık 200 metredir. Tosya - Kastamonu :70 km.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz son 3 yılda 65 öğrencimizi Fen lisesine yerleştirme başarısı göstermiştir.Fen Lisesi yerleştirme oranımız % 18.36 dır.
Orta öğretime öğrenci yerleştirme oranı % 98,40 dır.
Sportif Etkinlikler
2007-2008 öğretim yılında Kastamonu’da şampiyon olarak ilimizi temsilen finallere katılmış ve çeyrek finale yükselerek 3. olmuştur. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı 23 Kasım 2012 tarihinde Yıldız Kızlar Voleybol Takımımız Tosya İlçe Şampiyonu olarak Kastamonu İl Şampiyonluğu Karşılaşmaları´na katılıp İl Şampiyonu olmuştur. Bölge şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 2017-1-TR01-KA101-045081 NOLU ERASMUS+ "HEP BİRLİKTE BİR BÜTÜNÜZ"(All together we are a whole) projesi 1 Eylül 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında 12 ay süre ile uygulanmıştır.