Kurum Adı : Namık Kemal Ortaokulu
WEB Adresi : http://tosyanamikkemalortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Dilküşa Mh. Kastamonu Cd. No 52 Tosya / Kastamonu

VİZYON
Gökkuşağının sekizinci rengiyiz. Biz Namık Kemalliyiz. Damla ile Deryaya, Zerre ile Güneş´e eğitim verip; Dostluğun, kardeşliğin, barışın, özgürlüğün simgesi olacağız!

MİSYON
Biz Çocuklarımızı, Ulu Önder Atatürk´ün ilke ve inkılâpları ışığında yaşadığımız çağa göre değil, onların yaşayacakları çağa ve zamana göre yetiştirmek; bugünlerinin dünden, yarınlarının bugünden daha iyi olmasını sağlamak; önde olabilmeleri için öncelikle onları öne geçirecek farklara sahip olmaları gerektiğini hissettirmek; 21. Yüzyılın hızlı gelişim sürecine uyum sağlayabilecek becerilerle donatacak nitelikte eğitebilmek için varız.

BAŞARILAR
2007-2008 öğretim yılında Kastamonu’da şampiyon olarak ilimizi temsilen finallere katılmış ve çeyrek finale yükselerek 3. olmuştur. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı 23 Kasım 2012 tarihinde Yıldız Kızlar Voleybol Takımımız Tosya İlçe Şampiyonu olarak Kastamonu İl Şampiyonluğu Karşılaşmaları´na katılıp İl Şampiyonu olmuştur. Bölge şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır.

Öğretmen Sayısı : 33
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 499
Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Başlama: 08:20 Bitiş : 16:40
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 3
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezindedir. İdari kurumlara olan uzaklık 200 metredir. Tosya - Kastamonu :70 km.
Ulaşım : İlçemiz D-100 karayolu (İstanbul-Samsun) üzerinde bulunmaktadır. 775 no’lu Kastamonu-Çorum Devlet Karayolu da ilçemizden geçmektedir. Tosya - Kastamonu= 70 km. Tosya – Kargı= 43km. Tosya – Ilgaz= 44km. Tosya – Osmancık= 76km. Tosya – Çankırı= 100km. Tosya – Çorum= 135km. Tosya – Sinop= 195km. Tosya – Samsun= 244km. Tosya - Ankara= 240 km. Tosya – İstanbul= 430 km. uzaklıktadır ve tüm yollar asfalttır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : İlçe Merkezi Kastamonu iline bağlı olan Tosya ilçesi 23 mahalle ve 52 köy ve 1 beldeden ibaret bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ