KASTAMONU / TOSYA - Namık Kemal Ortaokulu

Mrt

2.Dönem 1.Yazılı tarihleri aşağıdaki gibidir.Öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz...

Mrt

İstiklal Marşımız, yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde hazırlandı. Saldırgan düşmana karşı Anadolu'da tutuşan heyecanı koruyacak; vatan sevgisini ve inancı canlı tutacak bir marşın hazırlanması düşüncesi, Genel Kurmay Başkanı İsmet (İnönü) Paşa dan geldi.

İsmet İnönü böyle bir marşın Fransız ordusunda mevcut olduğunu ve bizim ordumuz için de faydalı olacağını Milli Eğitim Bakanlığına iletti. Milli Eğitim Bakanlığı da bu düşünceyi benimseyip bir yarışma düzenledi. Beğenilen güfte için 500 lira ödül verilecekti. Yarışma için 734 şiir gönderildi. Bir kurulca bunlar titizlikle incelenip 6 tanesi ayrıldı. Ama hiçbiri beğenilmedi; marş olacak değerde bulunmadı.

O zaman Burdur Milletvekili olan Mehmet Akif'in para ödülünden rahatsızlık duyduğu için yarışmaya katılmadığı öğrenildi. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi şairin Meclis'teki sıra arkadaşı Balıkesir Milletvekili Hasan Basri Bey'in yardımını istedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Sevgisi, şefkati, emek ve fedakarlığı ile insanlığın umudu, güçlü yarınlarımızın mimarı bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Atatürk Köşesi,Koridor Kütüphanesi,Koridor panoları ,merdivenler yenilenerek öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

Değerli Velilerimiz, Kıymetli Öğrencilerimiz,

6. Sınıfların TÜRKÇE ve MATEMATİK derslerinin 2. Dönem 1. Yazılıları ÜLKE GENELİNDE BAKANLIKÇA ortak yapılacaktır.

7. Sınıfların MATEMATİK ve SOSYAL BİLGİLER derslerinin 2. Dönem 1. Yazılıları İL GENELİNDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE ortak yapılacaktır.

Mrt

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 6 Mart 2024 Çarşamba günü 8. Sınıflara 2.Kazanım İzleme Sınavı yapılacaktır.

Kazanım İzleme Sınavı'na dair detaylar aşağıda paylaşılmıştır.

Ock

2023-2024 Eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamladık.Öğrenci ve Velilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Ara

15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Yurtta Sulh Konseyi yönetimindeki Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi üyelerince yapılan suikast ve darbe teşebbüsüdür.

Ara

Okulumuzda Kütüphane olarak kullanılabilecek  sınıf olmadığı için Koridorun bir kısmını  Kütüphaneye dönüştürdük.Okul Kütüphanemizi zenginleştirmek adına  katkı sağlamak isteyenlerin  okul idaresi ile iletişime geçmesini rica ederiz.

Okul iletişim telefonu:0366 313 11 53

Kas

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin 100.Yılı kutlu olsun.

#TÜRKİYEYÜZYILI

Kas

Okul aile birliği toplantımıza katılan değerli öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.